Categorie: Actueel
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 24-03-2017

Een nieuwe fase van start bij het Amphia ziekenhuis

Zes maanden na de eerste werkzaamheden op de bouwplaats van het nieuwe Amphia en drie maanden na het slaan van de laatste heipaal wordt een nieuwe fase ingeluid: de realisatie van de verbindingstunnel.

Verbinding tussen nieuw en bestaand

De tunnel moet straks het nieuwe ziekenhuis met het bestaande ziekenhuis verbinden en kent een lengte van 250 meter. Gelijktijdig wordt er gewerkt aan de realisatie van een tijdelijke entree. De tijdelijke entree moet eind maart gereed zijn, zodat de verbinding tussen nieuw en bestaand ook daadwerkelijk gemaakt kan worden. Aansluitend wordt er een nieuwe entree naar het bestaande ziekenhuis gerealiseerd, deze wordt naar verwachting eind dit jaar in gebruik genomen.

De hoogte in

Naast de verbindingsgang en de entrees wordt ook hard gewerkt aan de realisatie van het ziekenhuis zelf. Eind december is gestart met de onderbouw (fundering en begane grondvloeren) van de poliklinieken en de beddenhuizen. Begin februari is gestart met de onderbouw (fundering en begane grondvloeren) van het interventiegebouw. In dit gebouw worden de spoedeisende hulp, operatiekamers, huisartsenpost en de MRI en CT scans gehuisvest. De begane grondvloeren van deze onderdelen zijn bijna allemaal gereed. Medio april gaat de bouw ook de hoogte in, naar verwachting is het betonskelet van twee bouwdelen nog voor de bouwvakantie op hoogte. De resterende twee bouwdelen zijn eind september op hoogte.

Enkele feiten op een rij

In de afgelopen 6 maanden:

  • is er ruim 16.000m3 grond afgegraven, hier kunnen we zes olympische zwembaden mee vullen;
  • is er ruim 2.580 meter aan prefab fundering gelegd, als we deze op elkaar zouden stapelen, staat dit gelijk aan acht Eiffeltorens op elkaar;
  • is bijna 15.000m2 aan begane grondvloeren gerealiseerd, dit staat gelijk aan ruim twee voetbalvelden.

Over Four Care

Four Care consortium bestaat uit ENGIE Services, Unica, Trebbe en Van Wijnen en draagt zorg voor een geïntegreerde en duurzame aanpak van respectievelijk de installaties en bouw. Het nieuwe Amphia, met een oppervlakte van 79.000 m², opent naar verwachting in 2019 haar deuren.


Contactpersoon: Trebbe algemeen

Email: info@trebbe.nl

De medewerkers van Trebbe staan u graag te woord.

Gerelateerd nieuws