Categorie: Actueel
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 22-05-2018

Bezoekers welkom op bouwplaats stadskantoor en stadhuis Hengelo op zaterdag 2 juni

Dag van de Bouw biedt toegang tot één van de grootste bouwprojecten in Twente

Op zaterdag 2 juni is de landelijke Dag van de Bouw. De gezamenlijke bouwers van het stadskantoor en het stadhuis in Hengelo openen dan de poorten van de bouwplaats. Bezoekers nemen die dag tussen 10.00 tot 16.00 uur letterlijk een kijkje achter de bouwhekken van dit project.

Jong en oud welkom

Er zijn diverse activiteiten voor jong en oud. Burgemeester Schelberg komt om 10.00 uur de Dag van de Bouw openen. Bezoekers kunnen deelnemen aan een rondleiding en krijgen interessante achtergrondinformatie over de verschillende ruimtes. Eventuele vragen over het gebouw of over het bouwproces kunnen zij stellen aan de aanwezige medewerkers. Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten, onder meer een bouw- en kleurhoek en ze kunnen deelnemen aan een prijsvraag.

Stadskantoor en stadhuis

De gemeente Hengelo verhuist eind 2019 naar een nieuw stadskantoor en een prachtig gerenoveerd monumentaal stadhuis. Verschillende partijen werken samen aan dit project, dat één van de grootste bouwprojecten in Twente is.

Over de nieuwbouw

Van Wijnen en Trebbe realiseren samen het energiezuinige en duurzame stadskantoor. Verdeeld over vijf bouwlagen krijgt het nieuwe kantoor een vloeroppervlak van bijna 9.000 m² en een parkeerkelder van 2.200 m². Ruim 700 medewerkers gaan er straks werken en jaarlijks komen er 120.000 mensen op bezoek. Bijzonder aan de nieuwe gevel is dat elementen terug te vinden zijn uit de streek, zoals Hengelose staaltechniek, vakwerkboerderijen en zouttorens.

Over de renovatie

TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep en Hoffman renoveren samen het stadhuis en de bijbehorende dagwinkel. Het monumentale stadhuis uit 1963 met een oppervlakte van 11.700 m², krijgt een nieuwe functionele indeling, waarbij de bestaande inrichting zoveel mogelijk behouden blijft en versterkt wordt. De hal krijgt zijn oude functie als centraal en levendig binnenplein terug en wordt nog meer een plek voor (culturele) evenementen en bijeenkomsten.

TBI-onderneming Croonwolter&dros brengt in zowel de nieuwbouw als de renovatie de installaties aan.


Contactpersoon: Trebbe algemeen

Email: info@trebbe.nl

De medewerkers van Trebbe staan u graag te woord.

Gerelateerd nieuws