Categorie: Actueel
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 30-11-2017

Eerste bewoners tweede deelplan Nieuw Kortenoord in Wageningen ontvangen sleutels

 Op donderdag 30 november ontvingen de heer Timmer en mevrouw Rainer als eerste bewoners van het tweede deelplan van de wijk Nieuw Kortenoord in Wageningen “Tuinwijk” de sleutel van hun nieuwe woning. De sleutel werd overhandigd door wethouder Han ter Maat.

Han ter Maat, wethouder gemeente Wageningen: “In Tuinwijk gaat de doelstelling om betaalbare eengezinswoningen in Wageningen te realiseren hand in hand met klimaatdoelstellingen. Alleen al in dit deel van Kortenoord worden 55 sociale huur woningen en 55 betaalbare koopwoningen van € 200.000,- VON gerealiseerd. Juist aan deze twee typen woningen hebben we in onze stad behoefte en ik ben blij dat het lukt om daarin ook in Kortenoord te voorzien. Dat gaan we wat mij betreft ook op andere plekken in de stad realiseren.”

Over Nieuw Kortenoord Wageningen

In de wijk Nieuw Kortenoord worden verdeeld over 4 deelplannen circa 1150 woningen gebouwd. Het eerste deelplan, Mozaïekpark, bestaat uit 356 woningen en is inmiddels helemaal opgeleverd en bewoond. Met de uitreiking van de eerste sleutel is een begin gemaakt met de oplevering van het tweede deelplan, Tuinwijk, dat bestaat uit 249 woningen. In Nieuw Kortenoord is geen gasnet aanwezig. De woningen worden uitgerust met een zeer energiezuinig verwarmingssysteem dat gebruik maakt van bodemwarmte. Dit systeem zorgt zelfs voor koeling in de zomer. Daarnaast wekken veel woningen hun eigen groene stroom op met behulp van zonnepanelen. De woninguitbreidingen worden voorzien van groene daken waarmee het groene karakter van de wijk ook letterlijk zichtbaar is.

Over de woningen

De architectuur van de woningen in Tuinwijk is een moderne vertaling van de geliefde jaren-dertig stijl uit de vorige eeuw. Het woningaanbod is divers en bestaat uit vrijstaande,- twee onder één kap,- en rijwoningen. Van de 249 woningen zijn 55 rijwoningen bestemd voor de sociale verhuur. Dat de woningen in Nieuw Kortenoord populair zijn blijkt uit de verkoopsnelheid volgens Jan Kruidenier verkoopmanager bij BPD die de woningen ontwikkelt. “Al meer dan 80% van de woningen is verkocht en begin 2018 worden alweer de laatste 40 woningen van Tuinwijk in verkoop gebracht.” Dit voorjaar is aannemer Trebbe met de bouw van Tuinwijk gestart en naar verwachting worden de laatste woningen begin 2019 opgeleverd.


Contactpersoon: Trebbe algemeen

Email: info@trebbe.nl

De medewerkers van Trebbe staan u graag te woord.

Gerelateerd nieuws