Mooiland en Trebbe nemen de proef op de som en gaan samenwonen!

“Samen in de schoenen van de bewoner”

Op 2 en 3 oktober a.s. wonen Marc Klaver (projectmanager Mooiland) en Wouter Huuskes (adjunct-directeur Trebbe BestaandWonen) samen in een woning aan de Parkstraat in Arnhem. Dit doen zij om te ervaren hoe het voor een bewoner is als er groot onderhoud in de woning wordt uitgevoerd. Zo geven Mooiland en Trebbe écht thuis.

Marc heeft een duidelijk doel voor ogen met deze proef. “Ervaren wat de huurder ervaart, waardoor ik nóg beter in staat ben om thuis te geven.” Voor Wouter geldt hetzelfde doel. “Samen werken en wonen ter vermindering van de overlast voor de bewoner, dat is wat we nastreven met dit avontuur.”

Ketensamenwerking

Mooiland en Trebbe gingen begin dit jaar een ketensamenwerking aan waarbij verduurzaming en een gezonde, veilige en betaalbare woning voor de huurder centraal staan. Binnen de ketensamenwerking is er ook ruimte voor innovatie. Tijdens de dagen dat Marc en Wouter in de woning wonen worden de badkamer en het toilet vervangen. Een mooie bijkomstigheid is dat dit een pilot met een prefab badkamer en toilet betreft. Zodra de twee dagen erop zitten, volgt er natuurlijk nog een terugkoppeling over de bevindingen van Marc en Wouter.