BIM-samenwerken is echt samenwerken. Dit betekent fysiek met elkaar het plan uitwerken. In één ruimte met de architect, constructeur, installateur en adviseur tekenen en berekenen. Later in het proces worden hier de leveranciers en onderaannemers aan toegevoegd. Dit bevordert de kwaliteit en efficiency in grote mate. Geen eilanden en schuttingen maar ontwikkelcollega’s met korte lijnen en een gelijk doel! Gezamenlijk uitwerken betekent ook direct knelpunten signaleren en meteen oplossen met input van de relevante partijen.

Trebbe beheerst de BIM-techniek. Al meerdere jaren zijn wij bekend met het opzetten van een goede BIM-structuur. Zo is Trebbe in het bezit van een eigen BIM-afdeling met Revit-tekenaars, BIM-engineers en een BIM-manager. Wij voeren projecten uit die hierin zijn opgebouwd. Wij werken met de architect, constructeur, overige adviseurs, leveranciers en fabrikanten samen in hetzelfde digitale model. Met dit systeem maken we één op één gebruik van dezelfde, altijd actuele, gegevens. Met als resultaat minder faalkosten, verlaging van de bouwkosten, versnelling van de bouwtijd en u als opdrachtgever kunt vooraf zien wat u krijgt. Ook zijn uit de digitale modellen hoeveelheden te genereren. Uit deze hoeveelheden zijn op eenvoudige manier onderhoudsplannen te maken en bewaken. Kortom: BIM levert veel voordelen op.

We vinden het belangrijk dat BIM binnen de bouw efficiënt wordt ingezet. Daarom heeft Trebbe samen met dertien partijen uit de bouw op uitnodiging van BuildingSMART basisafspraken gemaakt over de levering van informatie en de structuur van informatiemodellen, gebaseerd op praktijkervaringen.

Meld je aan voor de nieuwbrief

@KRACHT