Feestelijke oplevering 51 appartementen Elst

“Appartementencomplex comfortabeler, energiezuiniger en klaar voor de toekomst”

Meer wooncomfort, lagere energielasten en weer dertig jaar te exploiteren, dat is het resultaat van het groot onderhoud dat Trebbe en Mooiland uitvoerden aan 51 appartementen in Elst. Op woensdag 3 juli vierde Mooiland samen met de bewoners en Trebbe de oplevering van het groot onderhoud.

Bart Kivits, directeur Vastgoed, Mooiland: “Ik ben trots op het resultaat van het groot onderhoud aan deze appartementen. Bewoners hebben er een comfortabeler en energiezuiniger huis door gekregen. Dat is waar we het voor doen! Een mooi voorbeeld hoe Mooiland thuis geeft.”

Antje de Groot, directeur Trebbe: “Een oplevering is altijd een mooi moment om nog één keer stil te staan bij het gedane werk en terug te kijken op het traject. Het is fantastisch dat we vanuit een ontzettend fijne samenwerking dit appartementencomplex comfortabeler en energiezuiniger hebben kunnen maken. Daar ben ik echt trots op.”

Intensieve samenwerking leidt tot toekomstbestendig gebouw

Vanuit een intensieve ketensamenwerking met Mooiland voerde Trebbe het groot onderhoud uit. Het uiterlijk van het complex kreeg een facelift door onder andere het vervangen van de balkonhekken. De algemene ruimtes kregen een fris aanzien door nieuwe vloer- en wandafwerking en energiezuinige LED-verlichting. De appartementen maakten een labelsprong van label D naar minimaal B door onder andere het aanbrengen van nieuwe kozijnen met HR++ beglazing, isolatie van het dak en pv-panelen. Ook is aan het verhogen van het wooncomfort en de veiligheid gedacht. Zo is tegen het complex aan een extra (brancard)lift geplaatst. Verder zijn de woningen voorzien van elektrische screens en de keuken, badkamer en het toilet zijn vervangen. Door het onderhoud wonen de bewoners comfortabeler, zijn de woningen energiezuiniger en kunnen deze weer dertig jaar mee.

Groot onderhoud met aandacht

Een groot deel van de appartementen is boven een supermarkt gesitueerd en de bewoners bleven gedurende werkzaamheden in hun appartement wonen. Mooiland en Trebbe hebben voor en tijdens de werkzaamheden bijzondere aandacht voor de bewoners en de supermarkt. Dit betekende nauwkeurige afstemming over de werkzaamheden met hen; zodat zij zo min mogelijk ongemak ondervonden van de werkzaamheden en de supermarkt zonder hinder dagelijks open kon blijven.