Een gezamenlijk thuis

De vraag naar (tijdelijke) huisvesting voor alleenstaande statushouders groeit. Slechts een deel kan worden gehuisvest in bestaande woningen of gebouwen. Trebbe komt met een oplossing voor dit vraagstuk; Trebbe BasisWonen voor statushouders. Het uitgangspunt: een slimme woning, geschikt voor vier tot zes bewoners, met voldoende flexibiliteit om op langere termijn weer als een regulier eengezinswoning (huur of koop) te fungeren.

De voordelen voor u op een rij

  • Geschikt voor alleenstaande statushouders
  • Stimuleert doorstroming bij verandering van gezinssamenstelling of gezinshereniging
  • Toekomstbestendig; eenvoudig te wijzigen naar een reguliere eengezinswoning. Hierdoor wordt het risico op leegstand en functionele onbruikbaarheid voorkomen en resulteert in lage kosten en hoge duurzaamheid.
  • Geen extra onrendabele top: de extra kosten voor het geschikt maken als statushouderwoning worden afgeschreven in de periode van het tijdelijke gebruik
  • Zeer snel te realiseren: er zijn geen ingewikkelde planologische procedures als er wordt gebouwd op voor woningbouw bestemde grond.

Efficiënt en compleet

Het woonconcept Trebbe BasisWonen: in de basis een eengezinswoning, maar met een aantal eenvoudige aanpassingen ontstaat een comfrotabele woning waar statushouders gevestigd kunnen worden. Eén woning biedt plaats aan vier tot zes statushouders. De statushouderswoning kan in de toekomst eenvoudig getransformeerd worden naar een eengezinswoning. Natuurlijk hebben we gedacht aan de specifieke kenmerken, zoals bijvoorbeeld gemeenschappelijke ruimten, sluitplan e.d. Ook is in de terreininrichting voorzien. Elke  woning beschikt over een buitenberging, fietsenstalling, terras achter de woning en erfafscheiding.

Download

Meld je aan voor de nieuwbrief

@KRACHT