Trebbe BasisWonen en duurzaamheid

Trebbe BasisWonen is niet alleen energetisch duurzaam, maar wordt ook duurzaam gebouwd met FSC/PEFC gecertificeerd hout. Goede detailleringen en materiaalkeuzes op maat beperken afval en zorgen voor minder vervoersbewegingen. Maar ook het met respect voor elkaar en de omgeving realiseren van de gebouwen leidt tot duurzaam gebouwde woningen. Trebbe BasisWonen is met een 7.5 gemiddeld voor de GPR gebouwscore 4.2.1 een duurzame basis voor een goede start.

Energiescenario’s; uitgebreide mogelijkheden

Op energetisch vlak is heel veel mogelijk met Trebbe BasisWonen. Van een EPC van 0,4 tot een nul op de meter-woning of een all-electric woning. Ook een woning met stadsverwarming of warmteterugwininstallatie behoort tot de mogelijkheden. Onze uitgangspunten zijn altijd de Trias Energetica en een duurzame, gebruiksvriendelijke woning met lage onderhoudslasten.

Wij hebben verschillende scenario’s uitgewerkt voor woningen met of zonder gasaansluiting. Voor situaties waar all-electric een vereiste is, wordt vaak gekozen voor een warmtepomp die vrij kostbaar is en hoge onderhoudskosten heeft. Trebbe heeft ook een all-electric-woning zonder warmtepomp. Deze woning wordt verwarmd door middel van elektrische convectoren. Een grote zonneboiler met elektrisch element levert het warm tapwater.

Bij twee van deze uitwerkingen hebben we rekening gehouden met energieprestatievergoeding (EPV). De EPV stelt corporaties in staat, onder bepaalde voorwaarden, een extra vergoeding te vragen aan huurders van een duurzame sociale huurwoning. Met ingang van 1 januari 2021 moeten nieuwbouwwoningen bijna energieneutraal zijn, volgens de BENG-eisen. Trebbe heeft deze eisen al vertaald in een nieuw BENG-scenario en is met deze uitwerking klaar voor de toekomst.

BasisWonen met gasaansluiting

BasisWonen all-electric met warmtepomp

BasisWonen all-electric zonder warmtepomp

Download de energiescenario's

Meld je aan voor de nieuwbrief

@KRACHT