Trebbe BasisWonen en duurzaamheid

Trebbe BasisWonen is niet alleen energetisch duurzaam, maar wordt ook duurzaam gebouwd met FSC/PEFC gecertificeerd hout. Goede detailleringen en materiaalkeuzes op maat beperken afval en zorgen voor minder vervoersbewegingen. Maar ook het met respect voor elkaar en de omgeving realiseren van de gebouwen leidt tot duurzaam gebouw- de woningen. Trebbe BasisWonen; een duurzame basis voor een goede start.

Energiescenario’s; all-electric en toekomstbestendig

Nu een gasaansluiting niet langer verplicht is, is all-electric dé nieuwe standaard. Trebbe heeft al ruime ervaring opgedaan met all-electric woningen en heeft dit vertaald naar verschillende energiescenario’s. All-electric met een EPC van 0,4 met een bodemwarmtepomp of elektrische radiatoren en een zonneboiler is onze duurzame basis. Maar op energetisch gebied is nog veel meer mogelijk. Van een EPC 0,4 tot een nul op de meter woning met of zonder warmtepomp op bodemwarmte, binnen- of buitenlucht.

Vanaf 1 januari 2020 moeten nieuwbouwwoningen bijna energieneutraal gebouwd zijn. Deze voorgenomen BENG-eisen heeft Trebbe al vertaald naar een BENG-scenario. Ook een woning met stadsverwarming of warmteterugwininstallatie behoort tot de mogelijkheden.

All-electric is ons duurzame uitgangspunt en daarmee de basis. Mocht het elektranet van uw bouwlocatie nog niet voldoen, dan hebben we een energiescenario op basis van een gasaansluiting die al optimaal is voorbereid op omschakeling naar all-electric.

Meer weten over de energiescenario's, kosten of gemiddelde jaarlasten? Download de brochure.


Voer uw naam in
Voer uw telefoonnummer in

Meld je aan voor de nieuwbrief

@KRACHT