‘Een dag in de schoenen van….’

Wat doet een BIM-manager? Is het werk van een timmerman afwisselend? Wat doet een uitvoerder, welke vragen krijgt een kopersbegeleider en hoe ziet de dag van een directeur eruit? Vragen waar we allemaal weleens mee rond lopen. Vragen waar jij een antwoord op kunt krijgen! Bij Trebbe krijg jij nu de kans om een dag in de schoenen van je collega te gaan staan.

Werk jij op de bouwplaats? Dan kun je je aanmelden voor een meeloopdag op kantoor bij een persoon, functie of tijdens de fase van een project waar jij altijd al alles over hebt willen weten! Jij kunt in de schoenen van een projectmanager, projectleider, werkvoorbereider, kopersbegeleider of misschien wel een administrateur of secretaresse gaan staan! Alles kan en alles mag! Als jij maar de bouwplaats voor een dagje verruilt met kantoor.

Werk je op kantoor? Blaas dan het stof maar van je werkschoenen, haal je helm uit de kast en ga een dag met een timmerman of uitvoerder mee. Je kunt zelfs het project of de bouwfase die jou het leukst lijkt doorgeven. Ook voor jou als medewerker op kantoor geldt dat alles kan en alles mag als jij maar uit die bureaustoel komt en de bouwkeet binnen stapt!

Hoe werkt ‘een dag in de schoenen van…’?

Je kunt je aanmelden via de onderstaande aanmeldknop. Jouw e-mail wordt dan automatisch geopend en je kan gelijk aangeven bij wie of welke functie je mee wilt lopen, welk project of welke fase én in welke periode jou dit het beste uitkomt. Je klikt op verzenden en je aanmelding is rond. Er zal later contact met je opgenomen worden over een definitieve datum en locatie. Het kan natuurlijk zo zijn dat het je nu vanwege werkdruk minder goed uitkomt, daarom krijg je een jaar de tijd om je aan te melden. Het zou mooi zijn als iedereen een keer in de schoenen van een ander gaat staan.

Hoe ziet ‘een dag in de schoenen van…’ eruit?

De invulling van de dag is natuurlijk afhankelijk van de keuzes die je maakt. Wel is het zo dat je een dagvullend programma krijgt. Kies je er bijvoorbeeld voor met een werkvoorbereider mee te lopen, dan krijg je ook een korte blik achter de schermen bij de afdeling BIM en projectleider. Loop je een dag mee op de bouw, dan werk je natuurlijk mee op de bouwplaats en kijk je ook met de uitvoerder mee.

Waarom ‘een dag in de schoenen van…’ een ander?

Wij vinden het belangrijk dat de medewerkers op kantoor en de bouwplaatsmedewerkers meer begrip voor elkaar krijgen en inzicht in elkaars werk. Hoe ziet een dag eruit en welke werkzaamheden komen ze op een dag zoal tegen.

Hoe is ‘een dag in de schoenen van…’ ontstaan?

Wij, Jorick Ehrenhard, projectorganisatie kantoor Zwolle en John Schonewille, maatvoerder, vinden dat de kloof tussen bouwplaats en kantoor kleiner moet. Dat we meer begrip en ook inzicht in elkaars werk moeten krijgen. Dat kan maar op één manier: door bij elkaar te kijken. Samen hebben we een plan gesmeed. Daarna hebben we een proefproject gedraaid, de ervaringen die wij toen hebben opgedaan waren erg goed. Ons plan en onze ervaringen hebben wij uiteindelijk ingediend bij goud@trebbe.nl als verbetervoorstel. De directie van Trebbe vindt dit een goed idee en daarom mag nu het hele bedrijf een dag in de schoenen van een ander gaan staan!

Er wil iemand een dag in mijn schoenen staan

Zodra iemand heeft aangegeven een dag in jouw schoenen te willen staan, dan krijg je tijdig bericht. Op deze manier heb je tijd genoeg een leuke, leerzame dag in te richten. Heb je vragen of hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Jorick Ehrenhard.