Anke Hermelink een dag in de schoenen van… Pieter van de Worp en Harm-Jan Schutte

Anke Hermelink is bijna anderhalf jaar in dienst bij Trebbe als kopersbegeleider binnendienst in Enschede. Toen zij “Een dag in de schoenen…” voorbij zag komen op Trebbenet, was dat voor haar een uitgelezen kans om eens dag met de timmermannen mee op pad te gaan. “Ik kom al niet zo vaak op de bouwplaats en het leek me ook nog eens heel leerzaam.”

Van kantoor naar de bouwplaats

En zo gebeurde het dat Anke haar kantoordag in Enschede verruilde voor een dag op de bouw in Veenendaal. Om 5 uur ’s ochtends stapte ze in de auto. Op naar de bouwplaats van de 24 woningen Veenrijk in Veenendaal. “Ik had afgesproken dat ik er om kwart voor 7 zou zijn, mooi op tijd.”

Niet zomaar een keuze

Veenrijk Veenendaal was voor Anke niet zomaar een keuze. “Ik heb de kopersbegeleider ondersteund bij dit project door de kopersopties op tekening te verwerken en was er nog niet geweest. Dat maakte het extra leuk om een dag op Veenrijk mee te lopen.” Anke werd ontvangen door uitvoerder Lex Polman. En begon de dag met een flinke kop thee. Daarna ging ze met Pieter van de Worp en Harm-Jan Schutte mee de bouwplaats op.

Werk en ontmoeting

Pieter en Harm-Jan waren druk met maatvoering, profielen stellen en andere voorbereidende werkzaamheden voordat de metselaar komt. “Ik hoefde niet alleen maar mee te lopen, ik heb ook echt meegeholpen.” Zo boorde Anke gaten, timmerde mee en greep ze haar kans om nog even met de installateur mee te kijken. De ochtend vloog voorbij en voordat Anke het wist was het tijd voor de schaft. “Het schaften in de schaftkeet vond ik gezellig en het blijft toch grappig als het tosti-ijzer en de vele eieren op tafel komen.” Naast het inzicht in het werk bracht ‘Een dag in de schoenen van’ Anke ook nog iets anders; kennismaking met andere collega’s. “De projectleider Berry Onderweegs en werkvoorbereider Jan Pol kwamen nog langs op de bouw. En van de materieeldienst waren André Wilmink en Theo Kroep er ook. “Ik vond het erg leuk om de andere collega’s die bij het project betrokken zijn in levende lijve te ontmoeten.” De rest van de middag werd er ook gemaatvoerd en profielen gesteld. “De dag vloog voorbij, om 16.00 uur was het tijd om naar huis te gaan.”

Je ziet en leert veel meer

“Vooraf had ik niet echt verwachtingen van de dag, ik ben er echt blanco ingegaan.” Toch blikt Anke terug op een volle dag waarin ze veel heeft gezien. “Deze dag heeft me veel meer inzicht gegeven in alles wat erbij het maatvoeren en profielen stellen komt kijken. Pieter en Harm-Jan hebben mij echt hartstikke leuk en goed begeleid.” Over het antwoord op de vraag of ze ‘Een dag in de schoenen van…’ zou aanbevelen aan collega’s hoeft Anke niet lang na te denken. “Je ziet en leert veel meer dan alleen de werkzaamheden waar je mee bezig bent. Je leert je collega’s beter en op een andere manier kennen en daarmee ook meer begrip voor elkaars werk.”

Ook een dag in de schoenen van… ?

Enthousiast geworden en ook een dag in andermans schoenen staan? Meld je aan via onderstaande aanmeldknop.