Woonconcept en Trebbe realiseren duurzame, betaalbare sociale huurwoningen in Meppel

“Bijdragen aan elkaars succes”

Onlangs sloeg Trebbe in opdracht van woningcorporatie Woonconcept de eerste paal voor 34 nul-op-de-meter sociale huurwoningen aan de Randweg in Meppel. Met de realisatie van de sociale huurwoningen, die een huur krijgen onder huurtoeslaggrens geven Woonconcept en Trebbe invulling aan de almaar toenemende vraag naar kwalitatief hoogwaardige, duurzame en betaalbare woningen.

Hans Veldman is projectleider bij Woonconcept en staat met een glimlach op de zonnige bouwplaats: “Het is fijn dat we samen, veilig aan de slag kunnen, ook in deze tijd. Er is veel vraag naar sociale huurwoningen in Meppel, voor (kleine) eengezinswoningen moet je best even ingeschreven staan. Daarom bouwen we extra woningen bij. Eerst al in de Koedijkslanden en Nieuwveense Landen en nu gaan de vakmannen ook hier aan de slag.

Wouter Huuskes is directeur bij Trebbe en ook verheugd met de eerste paal. “Het succes van dit project zit voor mij, tot nu toe, in de openheid en het oog voor elkaars belangen. Mooi dat we op deze wijze aan elkaars succes bijdragen.”

Invulling aan vraag naar betaalbare woningen

Op de plek waar voorheen de school Stad & Esch gevestigd was verrijzen de komende maanden 34 woningen, naar een ontwerp van Peters & Lammerink. De woningen zijn verdeeld over zes blokken en vormen gezamenlijk een groene, ruim opgezette buurt. De woningen worden uitgevoerd in twee verschillende typen. Beide typen bestaan uit twee lagen met een asymmetrische kap en beschikken over twee slaapkamers. De woningen worden nul-op-de-meter en zijn gasloos. Dit betekent dat de woningen evenveel energie opwekken als dat er bij normaal gebruik wordt verbruikt. Hierdoor zijn de woningen ook voor de bewoners zeer betaalbaar en kennen ze een hoog wooncomfort.

Betaalbaar in aanschaf, gebruik en onderhoud

De woningen zijn vanuit een bouwteam ontwikkeld door Trebbe in nauwe samenwerking met Woonconcept. Betaalbaarheid en duurzaamheid waren de twee uitgangspunten voor de ontwikkeling. De woningen zijn zeer betaalbaar geworden door efficiënte keuzes te maken in het ontwerp. Onder andere de keuze voor een asymmetrische kap heeft geleid tot betaalbare woningen. Ook in gebruik zijn de woningen uitzonderlijk betaalbaar doordat deze nul-op-de-meter worden. Door te kiezen voor materialen die onderhoudsarm zijn, zoals aluminium goten, hebben de woningen een lage total cost of ownership.

Planning

De bouw van de woningen is in de laatste week van mei gestart. Naar verwachting wordt de laatste woning eind dit jaar nog opgeleverd. De woningen gaan in juni in verhuur via www.thuiskompas.nl